Mutta mutta, tässä onkin mennyt viikko välistä kun viimeksi kirjoitin. Koulutuksen esivalintatehtävät painoi pääälle ja ne oli pakko hoitaa alta pois. Olen tehnyt vähän sitäsuntätä, mainospohjia suunnitellut sekä toimistohommia.

Tein Ylen testin ja sain 5/7 oikein! Paljon sinä sait? Faktat olivat myös todella mielenkiintoisia ja pari kertaa jopa yllättäviä, kuten, "Leikki on usein intensiivistä ja auttaa aivoja kasvattamaan uusia yhteyksiä." sekä "Laulutaidottomuus ei ole pysyvä ominaisuus, vaan laulutaitoa voi kehittää lähtötasosta riippumatta aikuisenakin". En silti ajatellut ruveta laulamaan. Myös tunteilla on todettu olevan yhteys oppimiseen. Itse herkästi ajattelen jo ennen kuin edes aloitan, että "en mä kuitenkaan osaa" tai "pieleen se kumminkin menee". Nämä ajatukset jarruttavat oppimista kyllä tehokkaasti. Testin mukaan tarvitaan 3-6 positiivista ajatusta, kehua tai kannustusta tehdäkseen yhden negatiivisen ajatuksen "tyhjäksi". Aikalailla vaatii siis töitä!

Tästä tulee mieleen että jos lapsia kasvatettaisiin yhtä hyvin kuin koiria koulutetaan, niin johan moni tossukka hissukka pärjäisi paljon paremmin elämässään, kun tuntuu että koiria kehutaan jokaisesta pienimmästäkin onnistumisesta, mutta jos lapsi tekee kaiken oikein, ei sanota mitään, mutta heti jos jokin menee vikaan niin johan ollaan huutamassa ja heiluttamassa vihtaa. En siis yritä sanoa etteikö lapsia pitäisi rangaista vääristä teoista, vaan että sen lisäksi saisi kehua myös onnistumisista herkemmin. Pienistäkin.

Näihin ajatuksiin, hyvää torstaita ja tulevaa viikonloppua!