Onko sulla englanninkieli hallussa? Monella suomalaisella on jollain tasolla, yleensä aika hyvinkin. Mutta mitens vaikka saksa tai espanja? Osaatko sanoa "Miten menee" tai "Kiitos"?

Tämä ei ole maksettu mainos vaikka alkuun voisin luulla. Duolingo on ilmainen älypuhelin aplikaatio, jonka avulla voi opetella kieliä. Jo 5 minuuttia päivässä riittää, mutta voit opetella kerralla niin paljon kuin ehdit ja jaksat. Sen lisäksi voit harjoitella myös tietokoneella, osoitteessa www.duolingo.com.

duolingo3.jpg

Itse opiskelen nyt saksan aivan alkeita. Olen kolme päivää jo opiskellut, ja tiedän pienen listan sanoja. Tehtävät vaihtelevat, välillä kuullun ymmärtämistä, välillä lauseiden muodostusta ja kääntämisharjoituksia, välillä monivalintaa. Aplikaatio toistaa sanoja, joten ne jäävät pakollakin lopulta päähän.

duolingo2.jpg

Auttaa myös jos itse ääneen toistaa sanoja. Tosin kirjoitusasu ja lausuma yleensä hieman eroaa toisistaan, joten saa olla tarkkana. Alla käännöstehtävä, jossa ei jätetä pulaan jos jotain sanaa ei osaakkaan, vaan sen merkityksen pääsee tarkistamaan, mikä minua helpottaa suunnattomasti.

duolingo1.jpg

Menkääpä kokeilemaan, ei yhtään hullumpi aplikaatio! Kieliä on englanninkielen taitoiselle n. 15 eri kieltä opittavaksi! Ja todellakin ilmainen. Ei sitten muuta kuin Auf Wiedersehen!